Programajánló

2024.02.16. 18:00

Programajánló: Szirmabesenyői Farsangi Forgatag, Miskolci Bagolyles, Winter Race

Ön már tudja, mivel tölti a hétvégét? Számos program közül választhat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Boon.hu

Farsangi forgatag 2023-ban.

Fotó: Ádám János

SZOMBAT 02.17.

Farsangi Forgatag Szirmabesenyő 2024
Újra eljött a télbúcsúztatás ideje, ami Szirmabesenyőben egyet jelent a Farsangi Forgataggal. A fánkok és lekvárok nászának ünnepe ezúttal is a Farsangi Futással kezdődik, ahol a már jól megszokott útvonal és táv teljesítésével erősítik saját-, és közösségük egészségét.

Sakkbajnokság
Mutasd meg sakktehetséged értékes nyereményekért a miskolci REGIO JÁTÉK Junior Sakkbajnokságon. Helyszín: Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, Miskolc, Tóth Árpád u. 12. Regisztráció itt!

Baba- és gyerekruhák, játékok börzéje
Használt, ám jó állapotban lévő baba- és gyermekruhák, megunt játékok börzéje 2024. február 17-én, 9-12 óra között az Ady Endre Művelődési Házban. Részletek itt!

MRCC évadnyitó
Az MRCC Miskolci Road Cycling Club 2024.02.17-én, szombaton tartja a 2024-es évadnyitó sajtótájékoztató eseményét 10 órától a Hotel Aurórában Miskolctapolcán. A rendezvényre szeretettel várjuk az érdeklődőket, illetve azokat a kerékpárosokat, akik szeretnének csatlakozni a csapathoz.

IX. Miskolci Bagolyles - „Velünk élő vadvilág”
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja 9. alkalommal rendezi meg a Miskolci Bagolylest. Rendezvényük célja, hogy felhívják a figyelmet az ember környezetében lépten-nyomon megfigyelhető természeti értékekre – állatokra, növényekre, gombákra – és ezek védelmére. Helyszín: a Miskolci Egyetem Főépület üveg előcsarnok és park Időpont: 2024. február 17. szombat 13:00 - 17:30.

Farsangi vigasság a Csodamalomban
Szombaton 14:00-16:00 között maszk készítésére várják a kicsiket: hozz magaddal egy kartondobozt és farsangi álarcot készítenek belőle együtt. Mindeközben várják az apróságokat a jól ismert bábfigurák, hogy akár beöltözve, kiöltözve, vagy csak mosolyogva, összeálljanak velük egy közös fotóra. A helyszín a bábszínház aulája. A rendezvény ingyenes.

Télűző jelmezes felvonulás
Szombaton 17 órától a Miskolci Csodamalom Bábszínháztól a Városház térig együtt vonulnak hangosan, ijesztően, viccesen, de azért rendezetten, hogy jó messzire űzzék a hideget. Hozz magaddal bármit, ami zajkeltésre alkalmas!

VASÁRNAP 02.18.

Vasárnapi terepfutás
Vasárnap 7:30-kor a Lillafüreden, a Hámori-tó melletti parkolóból indul a 15 km-es távú terepfutás a Spartan Race Training Group Miskolc szervezésében.

Winter Race
Amatőr szlalom versenyt rendeznek vasárnap Miskolcon, a Pesti úti Auchan parkolójában. Részletek itt!

Mazsola paravános bábjáték
Bálint Ágnes meséjén nemzedékek nőttek fel, akik azóta már szülők, esetleg nagyszülők, de még mindig szeretettel emlékeznek vissza a pöttöm kismalac kalandjaira, a tökházikó lakóira. A kedves mese hamar magával ragadja a közönséget, hiszen a gyermekek Mazsola szeleburdi, ám ugyanakkor szeretetreméltó karakterével, a felnőttek pedig Manócska bölcs, mindent megoldó, nyugodt figurájával azonosulhatnak, szórakozhatnak az érzelmekkel teli történeten. Ajánlott életkor: 3+ év. Balesetvédelmi okokból, a jegyváltás mindenkinek (ölben ülő csecsemőnek is) szükséges. Részletek itt!

Bizonyságtétel és beszélgetés
"...Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt. " - címmel, a Házasság Hete 2024 programsorozathoz kapcsolódóan bizonyságtétel és beszélgetés lesz a Miskolc-Hejőcsabai Református Egyházközség gyülekezetében vasárnap este 16 órától. Szolgálnak: Kiss Gyula lelkipásztor és felesége, Kissné Németh Renáta.

38
Csoportos kiállítás az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet oktatóinak, valamint jelenlegi és frissen végzett hallgatóinak alkotásaiból a Miskolci Galériában, a Rákóczi-házban. A kiállítás megtekinthető 2024. február 18-ig, 17 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában