Anno

2024.02.10. 14:30

Pofon egyszerű a magyarázat, miért világított nappal is az utcai lámpa

Miről írt az Észak-Magyarország 40 éve? A megyei napilap 1984. február 9-i számában olvasói észrevétele nyomán próbált választ találni a kérdésre.

Boon.hu

Fotó: MW

Miért működik nappal a közvilágítás? Ezt kérdezték az Észak-Magyarország olvasói, és a lap válaszolt is rá a negyven évvel ezelőtti írásában. Az Émász kirendeltségvezetőjét szólaltatta meg az újság. Íme: "elmondta, hogy természetesen nincs fölösleges energia arra. hogy nappal is működjön a közvilágítás, aztán meg értelme sem volna. Ám időnként üzembentartási, karbantartási, javítási feladatok elvégzéséhez szükséges bekapcsolni a közvilágítási hálózatot nappal is, mivel éjszaka az ilyen javítást elvégezni nem tudják. Egyenként bekapcsolni a lámpákat nem lehet, egy-egy körzetben ezért szükséges a javítás idejére működtetni nappal is a közvilágítást, és így fordulhat elő, hogy ott is ég a lámpa, ahol a lakók nem is látnak az utcán dolgozó szerelőket". 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában