Anno

2024.02.24. 16:00

Öregszik? Nincs miért kétségbeesnie

Miről írt a megyei napilap 30 éve? Az Észak-Magyarország 1994. február 23-án ismertette az egészséget adóidőskor négy fontos hozzávalóját.

Boon.hu

Boldog időskor

Fotó: Shutterstock/BOON.HU

Aki fél az öregedéstől, nincs oka a kétségbeesésre – villantotta fel a tudomány által is megtámogatott lehetőséget a megyei napilap három évtizede. Az újság arról számolt be, hogy biológusok, orvosok és pszichológusok San Franciscóban tanácskozva arra jutottak: négy tényező segítheti elő az egészséges és produktív öregedést: a helyes táplálkozás, a fizikai és szellemi tevékenység és a szoros kapcsolat a bővebb értelemben vett családdal. Egy nemrégen készült tanulmány szerint a legöregebb öregeket Hawaiin találták. Ami a táplálkozást illeti - vélekedtek a biológusok - a legfontosabb a kalóriaszegény étkezés. Kísérletek szerint azok az állatok, amelyek csupán 60 százalékát kapják szokásos ételadagjuknak, egyharmaddal tovább élnek az átlagnál – idézte a cikk az elhangzottakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában