Anno

2024.02.24. 14:30

A hidegre panaszkodtak a sikeres zeneiskola növendékei, tanára

Miről írt az Észak-Magyarország 40 éve? A megyei napilap 1984. február 24-i számában azt olvastuk, tervek ugyan készültek az Egressy fűtésének korszerűsítésére, de a nyolcvanas évek derekán még mindig cserépkályhákkal kellett fűteni.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

"Fáznak a miskolci Egressy Béni Zeneiskola növendékei és tanárai, de főleg azok a szülők, nagyszülők, akik a zenedébe kísérik a legkisebbeket és a fűtetlen folyosókon kell várakozniuk. A Palóczy utcai öreg épület 16 tantermében cserépkályhák fűtőnek, de olyan elavult, rossz az egész kéményrendszer, hogy a legkisebb szél is visszafújja a füstöt a termekbe, füst és széngáz van mindenütt. Ha nagyobb a szél, a gyerekeket kénytelenek kiküldeni az udvarra, mert egyszerűen veszélyes, lehetetlen a bent tartózkodás" – írta ,eg a megyei napilap 40 éve. A szerző hozzátette: régen ígérik már az Egressy Béni Zeneiskola fűtésének korszerűsítését, a tervek egy része évekkel ezelőtt (!) el is készült. "Kár, hogy ennek a sikeres iskolának ilyen körülmények között kell dolgoznia — a 80-as évek derekán" – fűzte hozzá a véleményét a szerző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában