Miskolc

2024.02.03. 12:20

Már hűlt helye sincs a jégpályának az Erzsébet téren (fotók)

Január 7-ig üzemelt a miskolci belvárosban az adventi időszakra felépített műjégpálya, eltüntették a rombolás nyomait.

Boon.hu

Rend van az Erzsébet téren

Fotó: Ádám János

Újra rend van a miskolci Erzsébet téren. Mint a boon.hu több alkalommal foglalkozott vele, hogy az ünnepi időszakra alaposan megváltozott a miskolci Erzsébet tér képe, amely - sok más erénye mellett - arról híres, hogy korábban nyári időszakban látványos szökőkút működött rajta. Az elmúlt év végi adventi időszakra a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. - az önkormányzat megbízásából - egy műjégpályát építtetett fel rá egy erre szakosodott vállalkozással. Az adventi időszak alatt, egészen január 7-ig működött - a városban élők nem kis örömére - az ünnepi díszbe öltöztetett műjégpálya, amely délelőttönként városi iskolás csoportokat fogadott térítésmentesen, délutánonként és esténként, valamint a hétvégeken bárki igénybe vehette térítés ellenében.  

A pálya maga 11-szer 35 méter nagyságú volt. Volt mellette öltöző és a helyszínen korcsolya kölcsönzésre is volt lehetőség.

Aggódnak a szökőkútért 

A zárás után elkezdődött a bontás, a felszerelések lebontása, a felgyülemlett jég elszállítása. A napokban végre rend lett az Erzsébet téren. Sokakat érdeklő kérdés, hogy működni fog-e még valaha a tér legendás szökőkútja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában