Szórakozás és kreativitás

2024.02.05. 15:00

Legószoba nyílt az edelényi kastélyban

Mindegy, hogy kék, zöld, piros. Nem számít, hogy kocka, téglatest vagy éppen háromszög. Az építkezés szabadsága az edelényi kastélyban mostantól határtalan.

Boon.hu

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata

Legószoba várja az érdeklődő óvodás és általános iskolai csoportokat január 30-ától az Edelényi Kastélyszigeten. Az ország egyik legnagyobb barokk kastélyába ezzel a kultúra mellé a szórakozás és a kreativitás is beköltözött. Az első legózók az edelényi Szent Miklós Általános Iskola egyik legó-osztályának diákjai voltak.

– Mint minden kulturális intézményben, úgy az edelényi kastélyban is fontos, hogy jelen legyen a játékosság, ami újabb értékes és aktív időtöltési lehetőséget biztosít az óvodások és az általános iskolások számára. Gyermekeim révén életem szerves része a legózás, amely amellett, hogy nagyon jó játék, szinte észrevétlenül fejleszti a gyerekek finommotorikáját, kreativitását, térlátását vagy logikai gondolkodását – mondta a tematikus szoba kapcsán Bánné dr. Gál Boglárka, az Edelényi Kastélyszigetet üzemeltető Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzatának elnöke.

Építeni pedig az útmutatók alapján, vagy azok nélkül gyakorlatilag bármit megépíthetünk, csak a képzelet szab határt. Akár az edelényi kastély látogatásakor szerzett élmények is felépíthetők.

Az Edelényi Kastély tematikus szobája meghatározott időpontokban, előzetes bejelentkezés után február 1-től fogadja az óvodás és általános iskolás, kis létszámú (max. 20 fős) csoportokat.

Bejelentkezés, tájékoztatók és egyéb részletek a Kastélysziget honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában