Kutatás

2024.02.18. 09:30

Kutyákkal keresték az eltűnt férfit Miskolcon és a siket férfit Izsófalván (fotókkal)

Mindenki örömére pozitív eredménnyel zárult mind a két kutatás.

Boon.hu

Indul a keresés

Forrás: Neptun Mentőcsapat

Újabb keresésekről számolt be a Neptun Mentőcsapat a közösségi oldalán. Méghozzá egyetlen nap alatt két eltűnt embert is kerestek a kutyáikkal. Az első riasztás kora hajnalban, míg a második késő este érkezett.

Nem adott életjelet

„2024. 02. 16-án, 1:46 perckor érkezett riasztás a B.-A.-Z Vármegyei Rendőr-főkapitányság TIK ügyeletéről. Egy Izsófalvai, siket férfi felkutatásához kért mentőkutyás segítséget a rendőrség, aki otthonból ismeretlen helyre távozott, de életjelet nem adott magáról.

A Neptun Mentőcsapat Kutyás egysége és Társszervezetünk indulásra készen állt, akkor érkezett a jó hír, hogy a férfit megtalálták és a kórházba szállítása folyamatban van, így megköszönték a rendelkezésünkre állásunkat és visszavonultunk a bázisunkra” – számoltak be az első esetről.

Szagnyomok a buszmegállóig

„2024. 02. 16-án, 21:10 perckor érkezett riasztás a B.-A.-Z Vármegyei Rendőr-főkapitányságról.

Egy miskolci férfi felkutatásához kért mentőkutyás segítséget a rendőrség, aki otthonból ismeretlen helyre távozott, de életjelet nem adott magáról.

A Neptun Mentőcsapat Kutyás egysége rövid időn belül a helyszínre érkezett 3 gépjárművel, 3 fővel és 2 mantrailinges és 2 területkereső kutyával és az éjszakai kereséshez megfelelő technikai eszközökkel.

Forrás: Neptun Mentőcsapat

A mantrailinges nyomkövető kutya az eltűnt személy lakásától a közeli buszmegállóba vitte a csapatunkat, ahol területkereső kutyával több területet átvizsgáltunk, de az eltűnt személyt azon a helyen nem találtuk.

Azt következtettük, hogy az eltűnt buszra szállt, így a busz útvonalán folytattuk a keresést.

További területeket vizsgáltunk át, hajnali 1:00-kor a rendőrség felfüggesztette a keresést.

Kora reggeli órákban érkezett a jó hír, hogy az eltűnt személyt épségben megtalálták” – írták a második eset kapcsán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában