Tavaszi munka

2024.02.20. 19:00

Így már nem hull alá az égből a gally a Horváth-tetőn

Biztonsági gallyazást végeztek a Horváth-tetőn.

Biztonsági gallyazást végeztek

Fotó: Bujdos Tibor

Fotósunk hétfőn kapta lencsevégre a levágott és összegyűjtött gallyakat a Horváth-tetőn, azaz a Avastetőn lévő játszótérnél. Kérdeztük a miskolci polgármesteri hivataltól, hogy hol végeztetnek még ilyen munkát a városban, és milyen szempontok alapján választják ki a megóvandó területeket. Ha megérkezik a válasz, azonnal közzétesszük.

Komoly veszélyt jelentene

Az év ezen időszakában nemcsak a fáknak tesz jót, hogy megmetszik ágaikat, hanem az alattuk közlekedőknek is biztonságosabb környezetet nyújtanak azok a területek, ahol nem kell arra számítani, hogy a tavaszi, esetleg erős szél hatására leszakadnak a gyengébb vagy szárazabb gallyak. Ezek ugyanis komoly veszélyt jelenthetnek, főleg a kisebb gyerekeknek, ha rájuk esnek. A jó idő beálltával Miskolcnak számos területén rajzanak ki a kismamák, akik a hosszú hideg hónapok után a szabadba vágynak csemetéikkel. Mindig kiemelten kell tehát figyelni a játszóterek környékén élő fákra, hogy azok biztonságosak legyenek. Így tett a városvezetés a Horváth-tető esetében is, ahol nagy területen helyezkednek el a kicsiknek és nagyoknak egyaránt igényes szórakozást nyújtó játszóterek teraszai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában