Valentin-nap

2024.02.15. 13:00

Élményfőzésen ünnepelhették meg szerelmüket

Miskolc - Ez az exkluzív és kifinomult ételélmény nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti el, hanem egyben romantikus és emlékezetes élményt is nyújt a pároknak és az ételkedvelőknek.

Boon.hu

Élményfőzés tartottak Valentin napján kifejezetten pároknak Hegedűs István séf segítségével a miskolci Rozmaring stúdióban. A romantikus estén három fajta étel volt terítéken. 

 

Főzés közben
Fotó: olvasó

Kimondottan párok jelentkezését vártuk erre az alkalomra, akik nálunk szerették volna megünnepelni a Valentin-napot

– mondta portálunknak – Espák Beatrix, társtulajdonos és ügyvezető. Rámutatott: az estén öt pár vett részt, így teltházzal tudtak nekilátni az élményfőzésnek. Azt is elmondta, hogy a tavalyi évben is szerveztek már ilyen alkalmat.

Este ők készítették el az ételt, ami árban nagyjából ugyanannyi, mintha egy étterembe mentek volna el, de a közös főzés élménye adja meg a romantikus este hangulatát

– tette hozzá. Az éttermek gyakran különleges romantikus élményfőzést kínálnak pároknak, akik szeretnék megünnepelni a kapcsolatukat vagy egy különleges alkalmat. 

Ezek az élmények általában magukban foglalnak egy exkluzív menüt, amelyet a séf különlegesen a párok számára tervez, valamint egy privát környezetet, ahol csak a két ember élvezheti az estét.

Egyre divatosabb

Az egyik legkedveltebb trend, amely az elmúlt években robbant be a gasztronómia világába, az élményfőzés az éttermekben. Ez az exkluzív és kifinomult ételélmény nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti el, hanem egyben romantikus és emlékezetes élményt is nyújt a pároknak és az ételkedvelőknek. 

Az élményfőzés lényege, hogy az étterem séfje vagy kulináris művészete valamelyik mestere a vendégek szeme láttára készíti el a fogásokat. Ezáltal a vendégek részesei lehetnek az ételkészítés folyamatának, megfigyelhetik a szakértelemet és kreativitást, valamint közvetlenül kapcsolatba léphetnek az ételkészítés művészetével. 

Kész az étel
Fotó: olvasó

Az élményfőzés nem csupán egy étkezés, hanem egy teljes kulináris utazás. 

Az éttermek általában különleges menüket kínálnak, amelyeket a séf személyesen választott ki, és amelyeket a vendégek számára tervezett. Ezek a menük gyakran szezonális vagy helyi alapanyagokra épülnek, és kiemelik a friss, ízletes és magas minőségű alapanyagokat. A főzés során a vendégeknek lehetőségük van arra, hogy közvetlenül kommunikáljanak a séffel, megosszák az étel iránti szenvedélyüket, és akár néhány kulináris tippet vagy fortélyt is megtanuljanak tőle. Ez a közvetlen kapcsolat fokozza az ételélményt, és lehetővé teszi a vendégek számára, hogy még mélyebben belevetítsék magukat a gasztronómia világába. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában