Nem találja ki!

2024.02.17. 11:10

Ekkor lesz a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál

Évtizedes kalandok az ásványok világában: 40 éves lett a miskolci ásványseregszemle..

Boon.hu

Az ásványfesztivál plakátja

Jubileumához érkezett a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál: negyvenedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványtani eseményét a Miskolci Egyetemen 2024. március 9-én és 10-én. 

A szervezőket a kezdetektől az a cél vezérelte, hogy mindenki, aki valamilyen módon kötődik az ásványokhoz, kőzetekhez, drágakövekhez és ősmaradványokhoz – érdeklődők, gyűjtők, kereskedők, szakemberek –, megtalálják a maguk érdeklődési körüknek megfelelő újdonságokat a kínálatban. 

Kísérőrendezvények

A miskolci ásványfesztiválok jelentőségét nemcsak a kiállítók stabil 100 körüli és a látogatók 7–8 ezres létszáma jelzi, hanem az is, hogy a börzéket évenként más és más ismeretterjesztő rendezvények színesítik. Ezek között vannak tematikus kiállítások, tudományos és népszerűsítő előadások, de egész napos szakmai előadóülések is kapcsolódnak hozzá. 

Őslények és ásványok

Az idei ásványfesztivál és börze megnyitását megelőző napon, március 8-án az Őslények és ásványok között címmel rendeznek előadóüléseket a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában és a Herman Ottó Múzeumban, amelynek fókuszában a 10 éves a Pannon-tenger Múzeum őslénytani és ásványtani
gyűjteménye, valamint 40 éves a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál áll.

Hárman rendezik

A 40. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál rendezője a Miskolci Egyetem, társszervezők a Herman Ottó Múzeum és Magyarhoni Földtani Társulat. A Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál honlapja: www.asvanyfesztival.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában