Oklevél átadó

2024.02.08. 17:30

Diplomaosztóval ünnepelte hallgatóit a Miskolci Egyetem - Fotók

Két napon keresztül veszik át képzésüket lezáró oklevelüket a végzős hallgatók Miskolcon, az Egyetemvárosban.

Répássy Olívia

Fotó: Ádám János

A februárban tartott szenátusi üléseken 543-an veszik át diplomájukat abból a 704 hallgatóból, akik most végeztek a Miskolci Egyetemen. Szilágyi Roland oktatási rektorhelyettes elmondta, akik nem tudnak részt venni diplomaosztójukon, természetesen ők is megkapják a vágyott papírt, hogy munkába állhassanak. 

„Vegyes, hogy ki marad hallgatónk és ki kezdi meg munkáját, tekintettel arra, hogy a diplomaosztókon különböző képzési szinteken adunk át okleveleket. Van, aki felsőoktatási szakképzésben vett részt, de van, aki alap- vagy mesterképzésben, nem beszélve arról, hogy szakirányú továbbképzéseinket is választhatták tanulóink. Ezentúl doktori és habilitációs okleveleket is átadunk ezeken az ünnepi szenátusi üléseken.”

Három szenátusi ülést tartanak

Február 8-án, csütörtökön délelőtt a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói foghattak kezet dékánjukkal, másnap délelőtt a Gépészmérnöki és Informatikai Kart befejezőkre kerül sor.

Szerkesztőségünk a második diplomaosztón, azaz csütörtök délután volt jelen, amikor az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és társadalomtudományi Kar, valamint a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar végzősei vették át diplomájukat.

Amit ma kínál a Miskolci Egyetem

Sokat fejlődött a helyi felsőoktatási intézmény képzési palettája. Erről Szilágyi Roland beszélt a diákoknak ünnepi beszédében.

"Elsődleges célunk megünnepelni azokat a hallgatókat, akik ma átveszik diplomájukat. Továbbá ünnepeljük a Miskolci Egyetemet is, ami háromszáz képzést kínál hallgatóinak (öt éve ez a szám 176 volt), ami a végzősök elmúlt éveinek színtere volt, és ahol valóra válthatták álmaikat."

Hazavárunk a kalandok után

A végzős hallgatókat dr. Alakszai Zoltán főispán azzal köszöntötte, hogy most kilépnek az Egyetemváros biztonságot nyújtó falai közül.

"Nem túlzok, ha azt mondom, a Miskolci Egyetem egyfajta fogalom, amit éreznek a miskolciak és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyeiek is. Még mi, pogányok is" – utalt ezzel arra, hogy büszkeség tölti el azokat is, akik nem ezt a felsőoktatási intézményt választották alma materüknek. 

Mint mondta, a Miskolci Egyetem méltán büszke történelmére és hagyományaira, de nemcsak múltja jelentős, hanem jelene és jövője is van. Szerinte a kormány modellváltása innovatív és hatékony felsőoktatást eredményez. Alakszai Zoltán fontosnak tartja, hogy az itt diplomázók kiemelkedő szakmai tudásuk mellett lelkesedjenek is munkájukért, valamint a megyeszékhelyért és környékéért. A főispán szerint értelmiséginek lenni nem magánügy, hiszen kötelezettséggel jár: hazánk sikere múlik a diplomásokon. Gondolatait azzal zárta, hogy a kalandok után térjenek haza.

A végzett hallgatók mérnöki fogadalomtétele után a jelenlévők név szerint, egyesével vették át diplomájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában