Helyi közélet

2024.02.07. 15:30

Az internet veszélyeire figyelmeztettek Kazincbarcikán

Jó tanácsok, hogy ne menjünk fejjel az enternek.

Boon.hu

Forrás: BVA Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítvány

Kazincbarcikán a Kazinczy Ferenc Tagiskolában az internet veszélyei, az online csalások, az internetes zaklatás témaköreiben tartott előadást Jaskó Judit r. fhdgy. (Kazincbarcikai Rendőrkapitányság) és Magyar Dávid r. szds. a B.-A.-Z. VMRFK Kiber Csoportjának kollégája.

Tippek és legjobb gyakorlatok az internetes csalások elkerülésére:

  • Ne nyisson meg megkérdőjelezhető forrásból származó e-maileket, ne kattintson ilyen hivatkozásokra, és/vagy ne töltsön le gyanús mellékleteket.
  • Ne higgyen a csábító ajánlatoknak. Ha úgy gondolja, hogy egy ajánlat túl jó ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg csalásról van szó.
  • Használjon kéttényezős hitelesítést. Az erős, egyedi jelszavak mellett sosem árt, ha online fiókjait egy plusz biztonsági réteggel is védi.
  • Győződjön meg róla, hogy naprakész vírusirtó szoftvert használ. Tájékozódjon az újabb típusú kártevő szoftverekről.
  • Ne válaszoljon személyes adatokat vagy jelszavakat kérő megkeresésekre.
  • Utasítson el minden kéretlen tanácsot vagy segítséget. A csalók vagy információt kérnek Öntől, vagy felajánlják, hogy segítenek Önnek – gyakran technikai támogatásnak kiadva magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában