Annó

2024.01.04. 12:30

Zöld út Miskolc legkorszerűbb városnegyedének építéséhez

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1964. január 5-i számában olvastuk, hogy először sikerült megoldani a forgalmat a gyalogosok és a gépjárművek kereszteződése nélkül.

Boon.hu

A Tokaj vendéglátóház épülete a miskolci Győri kapuban

Fotó: MW

A miskolci városi tanács megbízásából elkészítették az úgynevezett Győri-kapui új városrész rendezési tervét – írta meg hatvan éve a megyei napilap, hozzátéve: ez a terület jellegzetesen, elővárosi település volt korábban a lillafüredi főútvonal, valamint a Szinva-patak között. A tervezők elgondolása szerint az új városrészben 1502 lakás épül fel, négy és kilenc emeletes épületekben Általános iskolát, bölcsődét és óvodát is létesítenek. Külön épületben helyezik el a szolgáltató üzemeket. Lesz kisáruház, vendéglátó egység is – ígérte az elképzeléseket ismertetve a cikk. 
Valamennyi lakást távfűtéssel látják el és az egész területet zöldövezetbe ágyazzák. A parkosítás, ligetek kialakítása annál szükségesebb, mivel a leendő lakótelep mögött terül el a diósgyőri Lenin Kohászati Művek, amelynek levegőszennyező hatása ezen a vidéken is érződik. 
Újdonsága a tervnek, hogy Miskolcon először oldotta meg a közlekedést úgy, hogy a gyalogos és közúti forgalom sehol sem keresztezi egymást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában