Annó

2024.01.06. 12:30

Változatos étrendet állítottak össze a bükki vadaknak

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1964. január 7-i számában arról olvastunk: megszelidültek a vaddisznók.

Boon.hu

Etetésre váró vaddisznók

Fotó: MW

Sóvári Lajos vadászmester és társai húsz vadetetőt töltenek fel rendszeresen friss szénával és őzeknek, szarvasoknak szánt, abraktakarmánnyal, mert különben a vadállomány súlyos károkat szenvedne – olvassuk a hatvan évvel ezelőtti beszámolóban. Abban az évben nem is annyira a hóréteg vastagsága, mint inkább az egyre vastagodó jégréteg fosztotta meg a takarmányszerzési lehetőségtől az erdő nemes vadjait. A vadászmesterek és a vadőrök igen változatos étrendet biztosítanak az őzek és a szarvasok számára. A vadetetőkbe, ahol, különösen a délutáni szürkület táján állandóan telt ház van, nemcsak erdei szénát, hanem zabosbükkönyt, lucernát, lóherét s vadgesztenye lisztből készült szarvascsemegét szállítanak. 
Még a környék vaddisznói is „megszelídültek", és szívesen keresik fel a részükre létesített etető helyeket – írta az újság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában