Városépítés

2024.01.25. 13:00

Tovább folytatódik Herbolya rehabilitációja Kazincbarcikán

Egy újabb, felújításra már alkalmatlan, illetve életveszélyessé vált épülettel lett kevesebb Herbolyán a tervszerű bontás részeként.

Boon.hu

Kazincbacika városházája

Fotó: kazincbarcika.hu

Mindennek célja a városrész élhetőbbé tétele és integrálása – olvasható a Kolorline oldalán. A portálon a terület önkormányzati képviselőjével, Klimon István alpolgármesterrel beszélgettek. Mint írják, Kazincbarcika Város Önkormányzata 2010 környékén a szegregált területnek tekinthető herbolyai Régi telep felújítása mellett döntött, az itt élők számára egy sokkal élhetőbb környezet létrehozásával. Klimon István alpolgármester felidézte, hogy abban az időben sikerült egy pályázaton részt venni, amely a leszakadással fenyegetett területek felzárkóztatását segíti. A beavatkozás célja a fejlődés és a fejlesztés, a Régi telep integrációja a mai Kazincbarcika folyamatosan fejlődő városképébe. A dédelgetett vízió a földterület új építési telkekre osztásáról szól, ahova az önkormányzat tárt karokkal várja majd az új, építkezési szándékkal érkező leendő lakókat. Részletes információk a Kolorline oldalán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában