Segítségnyújtás

2024.01.28. 11:00

Résen voltak miskolci a polgárőrök - szerencsére nem volt baj

A Miskolci Diósgyőri Polgárőrök járőrözés közben kaptak értesítést arról, hogy egy idős nő nem reagál semmire, viszont víz csobogását hallani a lakásból.

Boon.hu

Nem reagált a néni semmire

Forrás: Polgárőrség Miskolc Diósgyőr

Az önkéntes polgárőrök este gyalogos szolgálatot láttak el a Kiliánban, amikor egy férfi a Szinyey Merse Pál utcában segítséget kért tőlük. Elmondása szerint próbált beszélni idős szomszédjával, mert víz csobogását hallja a lakásból, de többszöri kopogásra, csengetésre sem nyit ajtót, és aggódott miatta.

Rendőri segítséget kértek

„Önkénteseink a földszinti lakás redőnyét megemelve benéztek a lakásba, ahol látták, hogy a hölgy mozdulatlanul fekszik az ágyon, hiába kopognak az ablakon, nem reagált.

Értesítették a rendőrség tevékenység irányítási központját, akik rendőri egységet küldtek a helyszínre. A rendőröknek sikerült szintén az ablakon kopogással elérni, hogy az idős, és hallássérült hölgy észlelje a történeseket.

Kinyitva a bejárati ajtót meggyőződtek, hogy szerencsére jól van és hogy mindössze a toalett öblítője hibásodott meg.

A szolgálat további része szerencsére nyugodtan telt polgárőreink számára, így az MVK-val kötött megállapodás keretében a járművek utasterein és megállóiban is tudtak járőrözni, felügyelve a rendet és a nyugalmat. Figyeljünk szomszédainkra és ha szükséges, bátran kérjünk segítséget!” - írták a diósgyőri polgárőrök az eset kapcsán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában