Akció

2024.01.27. 21:52

Segélykiállítások az éjszakában – tolvajokat fogtak a polgárőrök Kiliánban

Egy benzinkúton kaptak fel a tolvajok, amit tudtak, majd elfutottak vele, de nem jutottak messzire.

Boon.hu

Forrás: Polgárőrség Miskolc Diósgyőr

Tolvajokat fogtak a Miskolci Diósgyőri Polgárőrök Kiliánban, járőrözés közben. Az esetről a közösségi oldalukon számoltuk be. Mint írják, az önkéntes polgárőrök rutin gyalogos szolgálatot láttak el elsősorban a lépcsőházi ellenőrzéseket folytatva. Körülbelül 10 perccel a Rendőrségi Tevékenységirányító Központhoz való bejelentkezés után az OMV kút közelében segélykiáltást hallottak a benzinkút személyzetétől. A fiatalok csoportosan mentek be a kútra ahonnan több terméket felkaptak és fizetés nélkül távoztak.

A polgárőrök utánuk futottak, az Árvíz utcánál érték utol őket, és a rendőrség kiérkezéséig ott tartottak. A rendőrség kiérkezéséig folyamatos kapcsolatban voltak a polgárőrök a rendőrség tevékenységirányító központjával.

Az elfogott 3 elkövetőt a rendőrök azonosították és további intézkedések végett elő állították.

Mint a polgárőrök hozzátették: a szolgálat további része a kijelölt célok vonalán, eseménymentesen zajlottak. Ezek voltak lépcsőházak és pincék ellenőrzése, az MVK-val kötött megállapodás részeként a megállók, járművek utasterei és csomópontok ellenőrzései, illetve a parkokban és más közterületen kint éjszakázók felkutatása és éjjeli melegedőkbe kísérése. Utóbbi feladatra szerencsére nem került sor, nem éjszakázott senki most a hideg utcákon – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában