Anno

2024.01.28. 14:30

Nem tudták rávenni Sárospatakon a bérlőket, hogy fizessék a lakbért

Miről írt 40 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1984. január 24-án Sárospatakról tudósított: gondok adódtak a lakbérfizetési morállal.

Boon.hu

Sárospatak, Rákóczi-vár

Fotó: MW

Napirendre tűzte Sárospatak tanácsának végrehajtó bizottsága azt a jelentést, amelyik az állami lakások kezelésével foglalkozott. Megállapították, hogy bérlők túlnyomó többsége hiánytalanul eleget tesz lakbérfizetési kötelezettségének. A bérlők kisebb hányadának lakbérfizetési morálja viszont rossznak mondható – közölte a negyven évvel ezelőtti beszámoló.

Ezek az emberek annak idején szívós kitartással ostromolták a városi tanácsot, hogy lakáshoz juthassanak. Amikor aztán beköltöztek a nekik kiutalt, összkomfortos vagy komfortos lakásba, talán eleinte néhány hónapig még fizették a lakbért, de utána mindmáig a fülük botját sem mozgatják. Számottevő lakbérhátralékuk van olyanoknak is, akik — rosszul mérve fel anyagi helyzetüket — összkomfortos vagy komfortos lakást kértek, de annak a fenntartása ma meghaladja anyagi lehetőségeiket

– foglalta össze a lényeget az írás.

Miután szükséglakásokkal a település nem rendelkezett abban az időben, mindezekből az illetékes tanácsi testület azt a következtetést vonta le, hogy célszerűnek látszik a jövőben a lakások elosztásánál az igénylők anyagi helyzetének mérlegelése is. Akiknél már a kiutaláskor eldönthető, hogy — jövedelmükhöz viszonyítva – a nagyobb anyagi terheket nem tudják elviselni, azok elégedjenek meg alacsonyabb komfortfokozatú lakással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában