Annó

2024.01.06. 18:00

Nagyon sok az oltatlan kutya Miskolcon. Az állatvédő figyelmeztetett

Miről írt a megyei napilap 10 éve? Az Észak-Magyarország 2014. január 7-i számában elmagyarázták, mi az ebösszeírás értelme.

Boon.hu

Oltásra várva

Fotó: MW

Miskolcon is elkezdődött a kutyák összeírása – jelezte az Észak-Magyarország tíz éve. Az olvasók megtudhatták, hogy önbevallásról van szó: a gazdinak írásban kell nyilatkoznia kutyájáról, vagy kutyáiról. Aki nem tesz ennek eleget, pénzbüntetésre számíthat – tette hozzá a lap. 

– Nagy szükség van a kutyák összeírására – jelentette ki az ügyben megszólaltatott Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke. – A Miskolcon élő kutyák 30 százaléka ugyanis nincs beoltva, aminek súlyos közegészségügyi következményei lehetnek. Az összeírás alkalmával az is kiderül, hogy melyik kutyusban nincs még chip, így azt a gazdáknak pótolniuk kell.

Az elnök hozzátette: előfordulhat most is, mint korábban, hogy a kötelezettség alól úgy próbálnak majd kibújni az ebtulajdonosok, hogy inkább az utcára teszik kutyusukat, de az összeírásra még ennek árán is szükség van. Hangsúlyozta: azonban ahhoz, hogy az elérje a célját, folyamatos ellenőrzésre van szükség, hiszen ellenkező esetben nem csökken majd a beoltatlan és regisztrálatlan kutyák száma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában