Annó

2024.01.08. 12:30

Melegítő a szoknya alatt

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1964. január 8-i számában olvastuk: téli hidegben nem lehet kötelezni a diákokat az egyensapka viselésére.

Boon.hu

Fontos a vastag téli öltözet

Fotó: Shutterstock

Visszatérő tapasztalat a téli hónapokban, hogy egyes középiskolák diákjai erős hidegben is egyensapkát viselnek, mert erre kötelezik őket. A szülőktől emiatt jogos panaszok érkeztek az illetékes szervekhez – hívta fel a figyelmet hatvan éve az Észak-Magyarország. A lap újságírója a Művelődésügyi Minisztérium illetékeseit kérdezték. Ők arról beszéltek:  egyensapka viselésének elrendelése esetén pontosan meg kell határozni a hordás kötelező időszakát, például egész iskolaév alatt, vagy csak ünnepi alkalmakkor, felvonuláskor, és hogy tekintettel kell-e lenni a téli hidegre, vagy a nyári meleg időre. "Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy erős téli hidegben, vagy nagy nyári melegben a diákokat nem lehet kötelezni egyensapka viselésére" – értelmezte a lap cikke. További fontos részlet volt: a miniszteri rendelkezés értelmében a leánytanulóknak meg kellett engedni, hogy hideg időben a köpeny, illetőleg a szoknya alatt hosszú melegítőt, vagy szövetnadrágot viseljenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában