Új pályázat

2024.01.06. 20:00

Március közepén nyílhatna a kávézó az Avas kilátóban

A nyitás előfeltétele, hogy legyen végre bérlője a vendéglátó egységeknek. Hamarosan újra kiírják a pályázatot az üzemeltetésre.

Távolról szép a felújított avasi kilátó

Fotó: Ádám János

December elején járt le első körben az a két pályázat, amelyeket az avasi kilátó kávézójára (a kilátó 2. emeleti presszójára), valamint a kilátó lábánál megvalósuló vendéglátó egységre írt ki a Miskolc Holding Zrt. Néhány nap múlva pedig már arról írtunk, hogy kiírt pályázatok eredménytelenül zárultak, és hamarosan újabbakat írnak majd ki.

Azóta a kilátót december utolsó napjaiban átadták, az előtte lévő amfiteátrumszerű épület viszont még nincs kész. 

A kávézóra kiírt sikertelen pályázatban egyébként részletesen szerepelt az elvárás a leendő bérlővel szemben. Eszerint vendéglátó helyet (például büfé, kávézó, étterem) kellett volna üzemeltetnie, továbbá ajándékboltot, illetve legalább ajándéktárgy árusítást is vállalnia kellett volna a pályázónak. Mindezeken túl a kialakítandó rendezvényhelyszínhez kapcsolódóan évente legalább 6 turisztikai rendezvényt kellett volna szervezni. A lenti vendéglátóegység bérlőjéhez tartoznának a kiírás szerint a komfortpontok, valamint információs kiállító tér is. Az elvárt szolgáltatás a pályázati kiírás szerint a Horváth-tetőre, az Avas-tetőre és az Avas kilátóhoz érkező látogatók gasztronómiai kiszolgálása lenne. 

 

Miért volt eredménytelen az első?

Próbáltuk megtudni az okokat, hogy miért lehetett eredménytelen a pályázat. Több forrással (nevük elhallgatását kérték) való beszélgetés után arra jutottunk, hogy túl sokba kerülne a bérleti díj a leendő üzemeltető számára. Az emeleti presszóért havi szinten több mint 400 ezer forint lenne a bérleti díj, a lenti egységért 1 millió 146 ezer forintot kérnének havonként. Informátoraink szerint ez az összeg túl sok, kitermelhetetlen, nagyjából a fele lenne reális. Már csak azért is, mert a helyiségek berendezése is a pályázókra vár, amely százmilliókba kerülhet, félő, hogy sosem térül meg a ráfordított összeg.  Úgy tudjuk, bár pályázó volt, de egyetlen érvényes pályázat sem érkezett be az első körben. 

Mikorra várható az új kiírás? – tettük fel a kérdést a miskolci városháza sajtóosztályának. Válaszuk szerint az Ingatlangazdálkodási Igazgatóság még a héten előkészíti a pályázatot, amely hamarosan élesedik. Kérdeztük, változtattak-e a korábbi kiíráson. Megtudtuk, a részletkérdéseket jelenleg dolgozzák ki. "Továbbra is a legfontosabb alapelvek a várható vendégek minél magasabb szintű kiszolgálása, hosszú nyitvatartási idő, projekt kötelmek betartása és professzionális, egységes arculat, nívó" , fogalmaztak. Meddig lehet majd benyújtani a pályázatokat, s mikortól tud opcionálisan nyitni a vendéglátóhely? – firtattuk még. A kiírástól számítva várhatóan egy-két hét áll rendelkezésre, a nyitás tervezett időpontja pedig március 15. – tudtuk meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában