Jubileumi koncert

2024.01.30. 19:11

Kuriózum volt ez a program a miskolci Fazekasban (fotókkal, videóval)

A hatvanéves Fazekas általános iskola dolgozói léptek fel kedden, kora este a Zenepalotában.

Boon.hu

Tízévente egyszer, ha sikerül megszervezni egy olyan koncertet, amelynek fellépői általában akkor tartják az óráikat, amikor a hangversenyek kezdődnek. Ez most kihagyhatatlan alkalom volt, hiszen fennállásának hatvanadik évfordulóját ünnepli a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben. Megnyitó beszédet Cseke Gábor igazgató mondott. Fellépett sok művészetis tanár, de még a közismereti tárgyak oktatói is kedvet kaptak, hogy magas színvonalú produkciót adjanak elő a másfél órás koncert alatt. Néhány volt tanárt is visszahívtak erre az alkalomra, mint ahogy vendég előadók is szerepeltek egy-egy közös műsorszámban. Felcsendült Mozart Török indulója, de volt Bach-, Händel-, Haydn-, Debussy- és Weiner Leó-darab. Végül pedig megénekeltették a közönséget Nemes István és Dés László A zene, az kell című dallamával.

További programok

Márciusban képzőművészeti kiállítással folytatódik a programok sora az intézményben, ahol régi és jelenlegi tanárok, sőt, szülők is adnak anyagot a tárlathoz. Március 25-én Tavaszi zsongás címmel fellép a Zenepalotában az iskola három énekkara: az első-másodikosokból álló minik, a harmadik-negyedikesek Kicsinyek kórusa, valamint a felsősök alkotta Fazekas gyermekkar. Erre a szereplésre több együttes is eljön fellépő művészként, lesz, aki Dániából tér haza ezért az eseményért. Április 11-én szintén a Zenepalota ad otthont a növendék hangversenynek, majd ugyanezen hónap végén lesz az igazi nagy gála, aminek pontos időpontját és helyszínét még keresik.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában