Tudta

2024.01.13. 12:00

Ekkora készülhet el a 26-os putnoki elkerülő útja

A környezeti hatásvizsgálati eljárás megindítása 2023. december 12-én volt, az ügyintézés határideje 60 nap.

Boon.hu

Kerékpárút is épül

A 26-os számú másodrendű főút új, Putnok települést elkerülő szakasz 5,9 kilométer hosszú nyomvonalát 90 km/h tervezési sebességű külterületi másodrendű főútként tervezik, 2×1 sávval - tudta meg a boon.hu. A hatályos Útügyi Műszaki Előírás figyelembevételével a forgalomnagyság alapján lehetőség van csökkentett, 11 méteres koronaszélesség kialakítására a területfelhasználás csökkentése érdekében, így a tanulmányterv tervbírálata alapján a továbbtervezés 11 méteres csökkentett koronaszélességgel történik – olvasható a település honlapján közzétett január 11-i közleményben. 

Kiemelt beruházás

A telepítés megkezdésének várható ideje 2027 második féléve és az építés várhatóan hozzávetőlegesen 2-3 évet fog igénybe venni, az üzembe helyezés 2030 év elején várható. A 26-os számú főút Kazincbarcika és Bánréve, országhatár közötti szakasz fejlesztése – párhuzamos kerékpárúttal – alapján kiemelt jelentőségű beruházásnak minősül. Az környezeti hatásvizsgálati eljárás megindítása 2023. december 12-én volt, az ügyintézés határideje 60 nap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában