Annó

2024.01.05. 13:34

Csoportba verődve csavarogtak az iskolakerülő miskolci fiatalok

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1974. január 5-i számában azt olvastuk, hogy bár a legtöbb szabálysértést nyáron követik el, de az ilyen esetek száma télen sem csökken jelentősen.

Boon.hu

A vasgyár, egykor

Fotó: MW

Az őszre és télre jellemző szabálysértési ügyeket ismertette ötven éve az Észak-Magyarország. Ilyen volt például abban az időben az iskolakerülés. Az igazolatlan mulasztás miatt a szabálysértési előadó beidézi a szülőket, akik legtöbbször elképedve hallgatnak, mondván: ők minden reggel tisztességesen útnak indítják a gyereket. Az iskolakerülők nemegyszer csoportba verődve csavarognak – derült ki a lap cikkéből. 

A beszámolóban szó esett a zugárusokról is, akik a vasgyári kapukban, kabát alól kínálják a szeszes italokat. Egyetlen pohárból. Nem őstermelőkről van szó, szögezte le az írás. Az eladók maguk is úgy veszik az árut, amit felvizeznek, és az eredetinél magasabb áron adják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában