Új háttérképet szeretne?

2024.01.11. 16:00

Csodás fotókon pompázik Sárospatak

Szajkó József fotóművész erre az évre is elkészített egy digitális naptárat Sárospatakról.

Tiszlavicz Luca

Különleges kép a Sárospataki Református Teológiáról

Forrás: Szajkó József

A Sárospataki Bazilika, a Művelődés Háza és a Könyvtára, Bodrog holtága Ó-Bodrog, Görögkatolikus Parókia, Rákóczi-vár, Tokaj-Hegyalja Egyetem. Többek között ezekkel, a város jellegzetességeiről készült képekkel készítette el Szajkó József fotóművész az idei digitális sárospataki naptárat.

,,Úgy gondolom, hogy Patakra ezek a képek jellemzőek, és nagyon sokan ismerik ezeket a jellegzetességeket, a régi diákok is szívesen visszanézik. Nem szabad elfelejteni a múltunkat, látni azt, hogy ezek a helyek most jelenleg hogyan néznek ki” - mondta el Szajkó József.

A májusi fotó

A művész Sárospatakon él, és évtizedek óta foglalkozik fotózással. Már a korábbi években is készített naptárat, ezzel kedveskedve a ismerőseinek, valamint a város jelenlegi és öregdiákjainak. Ahogy ő fogalmazott közösség oldalán, a képeket újszerű, fotó technikával festette, így a számítógépen is használhatóak háttérnek, a város képei állandóan szem előtt lehetnek egész évben.

,,Én átérzem teljes egészében Sárospatakot, azt, hogy micsoda múlttal rendelkezik a város. Örülök annak, hogy népszerűek a fotóim. Privátban is sok visszajelzést kapok ezekkel kapcsolatban” - emelte ki a fotóművész.

A háttérképnek beállítható helyi fotók a fotóművész facebook oldaláról letölthetőek, ingyenesen használhatóak.

Akár ezt is nézheti augusztusban

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában