Elismerés

2024.01.19. 11:00

Benkő Fruzsina Raoul Wallenberg díjat kapott

Január 17-én Benkő Fruzsina az InDaHouse alapítója és vezetője Raoul Wallenberg díjat vehetett át.

Boon.hu

Wallenberg díjátadó ünnepség a Goldmark teremben. A díjazottak: Seres Attila, Sipos József, Benkő Fruzsina, Mészáros Ildikó, Tokics Imre Tibor és Turai János

Fotó: MAZSIHISZ

Tizenhatodik alkalommal adták át a Raoul Wallenberg-díjakat – olvasható a Mazsihisz oldalán. A díjátadón Sebes József, az egyesület elnöke bemutatta azt a könyvet, ami az eddigi 50 díjazott portréját tartalmazza, idén pedig hét új névvel bővült a névsor.

Közéjük tartozik Benkő Fruzsina az InDaHouse alapítója és vezetője. Azzal a céllal hozta létre, hogy mindent meg tudjanak tenni a szegénységbe születő cigány gyerekek emancipációjáért. A folyamatosan bővülő csapattal ma is ezért dolgoznak - írják az InDaHouse oldalán. Jelenleg Hernádszentandráson az Önkéntes- és Gyerekközpontban, valamint Fügödön a Fejlesztő Házban tudják segíteni a gyermekeket.

Január 17-én a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége székházában Benkő Fruzsina mellett Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke, Mészáros Ildikó református lelkipásztor, Dr. Tokics Imre Tibor lelkész, egyetemi tanár, Seres Attila újságíró, szerkesztő, IT szakember, zsidó aktivista, Sípos József filmrendező, producer, Winkler Miksa, a zsidó értékek őrzője vehették át az elismerést.

Etikai mérce és példa

A Raoul Wallenberg-díjat a Wallenberg Egyesület kezdeményezte azzal a céllal, hogy etikai mércét és példát állítson a magyar társadalmi- és politikai közélet elé. A díj azon személyek, szervezetek áldozatos munkáját, emberi, közösségi magatartását ismeri el, akik tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatnak embertársaiknak a Magyarországon hátrányos helyzetben élők, diszkriminációt elszenvedők érdekében, az emberi és állampolgári jogok törvényekben biztosított érvényesítésében kifejtett tevékenységükkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában