Annó

2024.01.01. 16:30

Leginkább a fiatalok voltak kitéve ennek a betegségnek

Miről írt a megyei napilap 20 éve? Az Észak-Magyarország az 2004. január 3-i számában a járvánnyal is fenyegető közelgő betegségről írt.

Boon.hu

Jaj!

Fotó: Shutterstock, BOON

A nyugatról érkező ismeretlen influenzavírus már-már menetrendszerű. Az új vírus semmiképpen sem áll majd meg a határoknál, nyilvánvalóan ide is elérkezik – jövendölte 2004 következő heteire a megyei napilap húsz éve. Az eddigi influenza elleni oltás és a tünetekre alkalmazott gyógyszerek ennek esetében is hatásosak lesznek – idézte a szakembert a címoldalon közölt írás.

Az addigi hírek alapján annyi volt tudható, hogy a fiatalok fogékonyabbak az új vírusvariánsra. Akik beoltatták magukat influenza ellen, most ez ellen is védve lesznek. Az influenza antibiotikumokkal nem gyógyítható, a betegség egyébként is csak tünetileg kezelhető, erre az eddig használt gyógyszerek is alkalmasak maradnak az új vírus esetében is. Az új influenza megjelenésére január és március közt számíthatnak – készítette fel olvasóit az újság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában