Annó

2024.01.08. 14:30

Idült alkoholista volt a 18 éves rabló

Miről írt a megyei napilap 40 éve? Az Észak-Magyarország 1984. január 8-i számában súlyos helyzetben lévő fiatal bűnelkövetőről írtak.

Boon.hu

„A bűnelkövető idült alkoholista, nála az alkoholizmusra utaló testi-lelki tünetek jól megállapíthatók, kényszergyógyítása orvosilag indokolt” – idézte a bírósági ítéletet a megyei napilap negyven éve az elkövetők úgynevezett személyi részében. Az alkoholbetegség tüneteit ezúttal egy 18 éves fiatalemberen észlelték az orvosok, és ez ritka - tette hozzá a lap.

Az illető a szakmunkásképző intézeti utolsó osztályában több tantárgyból megbukott, kimaradt. Csavargott, ha pénzhez jutott, italra fordította. Ami miatt összeütközésbe került a törvénnyel: Miskolc-Tapolcán emelgette a poharakat egy nyári este. A vádlott és fiatalkorú társa két, náluk jóval gyengébb testalkatú és fiatalabb fiút szúrt ki. Elállták útjukat, s pénzt követeltek. A megrémült fiúk, akik egyébként aznap érkeztek Békéscsabáról a kempingbe, először óvatosan tiltakoztak, majd egyikőjük pénztárcáját elővéve, átnyújtott néhány forintot: "Ne haragudjatok, csak ennyi pénz van nálunk".

A nevezett elkövető azonban észrevette, hogy a tárcában néhány összehajtogatott százas is lapul. A fiú kezéből kikapta a tárcát, majd erőszakot is alkalmazva kiszedte belőle a pénzt. Nem jutott messzire vele. A rendőrök elfogták, a bíróság rablás miatt 3 évi, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában