Európai Egyetemi Játékok

2024.01.11. 17:20

A Miskolci Egyetem lesz az Európai Egyetemi Játékok egyik házigazdája

Idén a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem lesz az Európai Egyetemi Játékok házigazdája - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon csütörtökön Budapesten.

MTI

Miskolci Egyetem

Fotó: Bujdos Tibor

Hankó Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar felsőoktatás egyike a legjobbaknak, hiszen 12 hazai egyetem szerepel a világ egyetemeinek legjobb öt százalékában.

Kijelentette: soha nem tapasztalt jövőformáló lehetősége van azoknak, akik magyar egyetemekre iratkoznak be.

"Ezt úgy érjük el, hogy magasabb fokozatra kapcsoljuk a nemzetközi programjainkat" - hangoztatta, hozzátéve: azt a célt tűzték ki, hogy minden évben legalább 20 ezer fiatal jusson el külföldre, és emelkedjen az itt tanuló külföldi hallgatók száma is.

Hankó Balázs úgy fogalmazott, hogy "a nemzetközi élet forgatagát" hozzák el a magyar egyetemekre. Ennek jegyében idén a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem lesz az Európai Egyetemi Játékok házigazdája.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy 2023-ban 33 százalékkal nőtt a felsőoktatásba felvett hallgatók száma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában