Piacmustra

2023.12.27. 19:45

Pékárut és tejet vásárolnak a legtöbben karácsony után

Ilyenkor inkább a friss termékek fogynak karácsony után.

Tiszlavicz Luca

Szerdán még nem volt nagy roham a az árusoknál

Fotó: Bujdos Tibor

Karácsony előtt inkább a húsárut és a zöldségeket vásárolták meg az emberek a piacon. Az ünnep után pedig a mai napon nyitottak ki először. Bár a legtöbb pult még üres vagy a boltok sem nyitottak ki, akadt árus, akit meg tudtunk kérdezni arról, hogy mit visznek most a vásárlók.

,,A legtöbben most inkább a gyümölcsért jönnek” – mondja a búza téri piac egyik árusa. ,,Még mindenkinek otthon van a sok finomság, amit elkészítettek karácsonyra. Azonban sütőtököt, citromot már vittek tőlük. A kiegészítő zöldségeket, mint a burgonya, hagyma azokat most még nem viszik a vásárlók. Majd inkább az újabb hosszú hétvége előtt érkeznek a piacra az emberek, hiszen addigra több minden elfogy, illetve a szilveszter elengedhetetlen összetevőit is beszerzik minél hamarabb” – tette hozzá.

Akadt azért vásárló, aki a néhány dolgot szeret ilyenkor beszerezni.

,,Az ilyenkor szokásosakat vásárolom meg, amik a karácsonyi ebédnél elfogytak. Pékárut, tejet vásárolok, hiszen ezek mind frissen az igaziak, illetve az újévi lencséhez is megveszem a hozzávalókat, hátha szerencsét hoz.” - mondta el Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában