Miskolc és Debrecen közös rendezvénye

2023.12.10. 11:00

Önkénteseket vár az Európai Egyetemi Játékok

A fotó a 2022-ben, Lodzban megrendezett Játékok nyitórendezvényén készült.

Forrás: eusa.eu

Fotó: Luka Carlevaris

Az Európai Egyetemi Játékok a világ egyik legnagyobb multisport rendezvénye, amelyen az európai egyetemek sportolói mérik össze tudásukat. A rendezvényt kétévente rendezi meg – olvasható a rendezvény honlapján. Az eseményt először 2012-ben szervezték meg, többek között már Rotterdamban, Zágrábban és Portugáliában Coimbrában. 2022-ben Lengyelország, Lodz látta vendégül Európát. 2024-ben pedig Debrecen és Miskolc, a hatodik eseménynek ad majd otthont 2024-ben.

Prof. Dr. Horváth Zita, a miskolci intézmény rektora elmondta, azon túl, hogy a sportolókat versenyzőként várják, rengeteg önkéntesre van szükségünk az egyetem hallgatók köréből. Hiszen ez mindenki számára egy nagy lehetőség. Hangsúlyozta, ilyen sport rendezvény Magyarországon még nem volt. Aki ezen akár sportolóként, vagy nézőként részt vesz majd, az egy életre szóló élményt kap. Kiemelte, örülnek ennek a lehetőségnek.

A sportversenyeken felül az Egyetemi Játékok nagy hangsúlyt helyez az egyetemi sport oktatási és szociális területeire is, így a rendezvény kiegészül az ezeket támogató programokkal, workshopokkal, illetve rektori konferenciával. A Játékok hagyatéka Európa szerte erősíti az egyetemi intézményrendszert, és helyi szinten hozzájárul Debrecen és Miskolc fejlődéséhez is - olvasható a rendezvény honlapján.

A felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók 3×3-as kosárlabda, futsal, kézilabda, tollaslabda, kickbox, taekwondo, vízilabda, strandkézilabda, kosárlabda, futball, asztalitenisz, tenisz, strandröplabda, karate, röplabda, sakk és judo tervezett sportágakban mérhetik össze majd tudásukat. Az Európai Egyetemi Játékokról itt lehet tájékozódni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában