Karácsony

2023.12.25. 20:00

Ne az ajándékon legyen a hangsúly az ünnepek alatt

Az ajándékozás öröme csupán egy kifejezése annak, hogy gondoltunk a másikra, de nem szabad, hogy elfedje az igazi kapcsolatokat és az együtt töltött idő jelentőségét.

Ujlaki Attila

Nem az ajándékon van a fő hangsúly

A karácsony a szeretet, az együttlét és az öröm időszaka, de néha az ajándékok költségén elfeledkezünk az igazi értékekről. Az ünnepek előrehaladtával fontos megemlékeznünk arról, hogy nem az ajándék mérete vagy értéke határozza meg a karácsony igazi szellemét. 

A szeretet álljon a középpontban 

„Az ajándékok beszerzése és kibontása ugyan izgalmas része az ünnepeknek, de az igazi érték a szeretet és a közelállók iránti figyelem” – hangsúlyozta portálunka dr. Pócsi Orsolya klinikai szakpszichológus. Azt is részletezte, hogy az időt, az együtt töltött beszélgetések, közös programok és nevetés mellett semmi sem helyettesítheti. 

„Az ajándékozás öröme csupán egy kifejezése annak, hogy gondoltunk a másikra, de nem szabad, hogy elfedje az igazi kapcsolatokat és az együtt töltött idő jelentőségét” – húzta alá. 

Nagy a társadalmi nyomás 

A társadalom gyakran a karácsonyt az ajándékozás ünnepévé tette, ami néha nyomást gyakorol ránk, hogy minél különlegesebb vagy drágább ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. 

Pócsi Orsolya
Fotó: ÉM

Azonban az igazi ajándék a figyelem, a megértés és az elfogadás. Egy közös séta, egy meghitt vacsora vagy egy személyes, kézzel írott üzenet sokkal többet mondhat, mint egy drága tárgy. 

Ne az anyagiakon múljon az öröm 

Az élet zajában könnyű elfeledkezni arról, hogy a valódi kincsek nem anyagiak. Az egyszerű dolgok, mint egy őszinte mosoly, egy szívből jövő jókívánság vagy egy kis figyelem, gyakran mélyebb nyomot hagynak az emlékezetünkben, mint bármilyen csillogó csomagolású ajándék. Ezért, miközben készülünk az ajándékokkal teli ünnepekre, ne feledjük el, hogy az ajándék nem mindig a lényeg. Az igazi értékek a kapcsolatokban, az örömben és a szeretetben rejlenek, és ezek azok, amelyek valóban emlékezetessé teszik a karácsonyt mindenki számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában