Közgyűlés

2023.12.14. 14:51

Pályázatot hirdetnek a színház és a szimfonikus zenekar élére

Miskolc - Béres Attila színházigazgatói mandátuma 2025. január 31-én, Szászné Pónuzs Krisztina, a szimfonikus zenekar vezetője tisztsége 2024. szeptember 30-án szűnik meg.

Szaniszló Bálint

A Miskolci Nemzeti Színház épülete

A Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság társasági részesedését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata egyszemélyes jelleggel, kizárólagosan, közvetlenül tulajdonolja. A Nemzeti Színház az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény szerint minősített nemzeti előadó-művészeti szervezet. Az előadó-művészeti szervezet vezetőjének választására irányuló pályázati eljárásról és a munkakör betöltésének szabályairól szóló rendelet az előadó-művészeti szervezetnél a munkáltató vezetőjének megválasztására irányuló pályázati eljárást és a munkakör betöltésének szabályait tartalmazza.

Ezekre figyelemmel a Nemzeti Színház előadó-művészeti szervezet önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság formájában működik. A Nemzeti Színháznál, mint előadó-művészeti szervezetnél a munkáltató vezetője egyben a Nemzeti Színház ügyvezetője is, akire nézve irányadóak a gazdasági társaságok vezető tisztségviselőjére vonatkozó előírások. A Nemzeti Színház hatályos Alapító Okiratában foglaltak szerint az ügyvezető felett a munkáltatói jogokat az alapító gyakorolja, azaz Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Tekintettel erre, valamint arra, hogy a Nemzeti Színház ügyvezetőjének, Béres Attilának az ügyvezetői tisztsége és munkaviszonya 2025. január 31. napján megszűnik, a gazdasági társaság ügyvezetőjének egyszemélyben történő megválasztására irányuló pályázati felhívás meghirdetéséről szükséges döntést hozni.

A rendelet szerint a munkáltató vezetője megválasztására irányuló pályázati felhívást a kultúráért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján a vezető határozott idejű jogviszonyának

A szimfonikusoknál is

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság társasági részesedését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata egyszemélyes jelleggel, kizárólagosan, közvetlenül tulajdonolja. A Szimfonikus Zenekar hatályos Alapító Okiratában foglaltak szerint az ügyvezető felett a munkáltatói jogokat az alapító gyakorolja, azaz Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Tekintettel arra hogy a szimfonikus zenekar ügyvezetőjének, Szászné Pónuzs Krisztinának az ügyvezetői tisztsége és munkaviszonya 2024. szeptember 30. napján megszűnik, a művészeti szervezetnél a munkáltató vezetője munkakörének és a gazdasági társaság ügyvezetőjének egyszemélyben történő megválasztására irányuló pályázati felhívás meghirdetéséről döntést szükséges hozni.

A vezető megválasztására irányuló pályázati felhívást a kultúráért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján a vezető határozott idejű jogviszonyának megszűnése előtt legalább hat hónappal, azaz legkésőbb 2024. március 31. napjáig közzé kell tenni.

A közgyűlés jóváhagyta a két pályázati kiírást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában