Ismeri?

2023.12.25. 17:30

Mi is az a titokzatos VLB?

Ünnep idején, ha együtt van a család, végre le tudnak ülni beszélgetni. Ilyenkor nincs kifogás, nem kell semmi másra, csak egymásra figyelni, amitől manapság már elszoktak a családok, ezért sokszor kell egy löket a beszélgetés beindulásához.

Póczos Nikolett

Egy beszélgetrésnek gyógyító hatása lehet

Talán közhely, hogy az online világban töltött idő megnövekedésével elfelejtkezünk a személyes beszélgetések fontosságáról. A Végeken Egészséglélektani Alapítvány egy olyan kezdeményezést karolt fel, amelynek célja, hogy csökkentse az online világban töltött időt, és gyógyítsa az elmagányosodás érzését, megkönnyítse a beszélgetéseket, ösztönözve a személyes kommunikációt. A Velem Lehet Beszélgetni (VLB) egyik megálmodója és koordinátora, Székely András, aki az ünnepek közeledtével több csatornán is megszólalt az új adventi naptárral kapcsolatban.

Kommunikációs játékok

A hagyományos adventi naptárak valamilyen apró édességet vagy ajándékot rejtenek, a VLB azonban abban hisz, hogy egy beszélgetés, a kapcsolódás, közösen töltött idő, a másik számára ajándékozott figyelem, kedves szó is értékes ajándék. Ezért készítették el a Velem Lehet Beszélgetni kezdeményezés játékaihoz kapcsolódó VLB Adventi naptárt kicsik és nagyok számára, amelyben a VLB kommunikációs játékok erre az időszakra hangolt változatait rejtették el napi meglepetésként. 

Játék a szavakkal 

A játékok mindegyike egy olyan kommunikációs mozzanat köré épül, aminek a lényege egyszerűnek tűnhet, de mégsem biztos, hogy mindennapos: kapcsolódni barátokhoz, ismerősökhöz, családtagokhoz, osztálytársakhoz, más generációk tagjaihoz. Ilyen lehet például a régi ünnepi napok felidézése vagy maradandó ajándékok örömének megélése is. Ezek a színes feladatok segítenek abban, hogy könnyebbnek érezzük megszólítani a másikat, rávezető utat mutatnak, hogy beszélgetést kezdeni nem is annyira nehéz.
Bővebb információ a játékról itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában