Fejlesztés

2023.12.18. 08:00

Megújul a katasztrófavédelem épülete

A tervek már elkészültek az energetikai fejlesztésről.

Boon.hu

A terv már készen van az épület felújításához

Fotó: Bujdos Tibor

Elindult a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság miskolci épülete energetikai fejlesztésének előkészítése, tájékoztatott az igazgatóság. Európai uniós forrásból elkészültek az épület épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP forrásból finanszírozott „BAZ VMKI miskolci épülete energetikai fejlesztésének előkészítése” elnevezésű projekt 27 971 882 forintból valósult meg.

Fókuszban a környezetvédelem

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek.

A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A tervkészítési projekt az Európai Unió 27 971 882 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában