Véleménycikk

2023.12.20. 11:00

Köszönet a bogácsi rendőröknek!

Különleges levelet kaptunk olvasónktól, mint írja, nem hétköznapi történetet mesél el.

Szeretnék megosztani Önökkel egy talán hétköznapi, de mégis különleges történetet. A helyszínt tekintve hétköznapinak mondható, Bogács. A borsodi Hór-völgyében található gyönyörű kis település a komor őszi idő beköszöntével az üdülőtelepülések sajátos arcát mutatja, magukra hagyott nyaralók, hétvégi házak, megfogyatkozó látogatók. Az érdeklődés csupán a csendet kihasználó alkalmi látogatók részéről nem csappan. Sokak számára ismerős, hogy egy-egy szezon végén megannyi kétely, aggódás önti el ilyenkor az embert, vajon mi lesz értékeivel, ideje engedtével mire tér vissza. A közelmúltban egy borús napon arra érkeztem „haza”, hogy valaki vagy valakik eltulajdonították a garázsban tárolt biciklijeinket, amelyekkel megannyi emlékezetes családi túrát tettünk meg a környéken.

A szomorú és sajnos nem ritka történet végét azonban Vajtkóné Nagy Emőke és Nyeste László rendőrzászlósok különlegessé tették. Ők nem csak a főidényben, hanem az év 365 napján teljesítenek szolgálatot. Egy betörés alkalmával egy napon belül megtalálták mindhárom ellopott kerékpárt, mellesleg lefülelték az elkövetőt és az orgazdát is. Mondhatnánk: ez a dolguk. Megírhatták volna a sablon jelentést. Ismeretlen elkövető, nyomozás megszüntetve. És ülnek a fűtött őrsön. Ez a két rendőr viszont tisztában van ennek a cselekménynek a hatásaival. A polgárok biztonságba vetett hitét meg kell őrizni. Felesküdtek, szolgálnak és védenek. Bogács mindössze 138 km-re fekszik Budapesttől, mégis ezek a hírek már nem jutnak el a fővárosba, vagy ha igen, elsikkadunk felettük. Pedig ezek a hétköznapi „csodák”, amelyek miatt nem veszti el az ember a (köz)biztonságba vetett hitét, hogy léteznek munkájukat hivatásszerűen végző emberek a „távoli” Borsodban is. Ez a két rendőr megérdemli az elismerést!

Pók Tibor sértett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában