Ünnepvárás elismerésekkel

2023.12.18. 15:15

Kitüntetéseket adtak át advent harmadik vasárnapján Tiszalúcon

Ünnepséget szervezett vasárnap a tiszalúci önkormányzat a helyiek részére a karácsonyra való közös készülődésnek is alkalmat teremtve. Ez a nap azonban nemcsak a keresztények várakozásának az ünnepe volt a településen, hanem a nagyközségben élő, ott kiemelkedő érdemekkel, életúttal rendelkező személyek, közösségek elismerésének az alkalma is. 

A tiszalúci rendezvényen: díjazottak és szereplők

Forrás: Polgármesteri Hivatal, Tiszalúc

A meghitt, családias esemény Siri Norbert polgármester ünnepi köszöntőjével kezdődött, amelyben a polgármester kiemelte az adventi szimbólumok igazi jelentését és azt, hogy bár számtalan nyugtalanító esemény zajlik a világban, az adventi készülődés mégis megnyugvásra, elcsendesedésre és megbékélésre kell, hogy sarkalljon mindenkit ebben az időszakban. Az adventi koszorú 3. gyertyáját a polgármester a települési önkormányzati képviselőkkel közösen gyújtotta meg, ezzel is a nagyközségi összetartozást, a közösség együttműködését erősítve, szimbolizálva.  Az adventi gyertya fellobbanása után a Miskolci Nemzeti Színház primadonnájának, Eperjesi Erikának a karácsonyi műsora következett 

Az ünnepség második részében adták át Tiszalúc Nagyközség Önkormányzata 2023. évi kitüntető címeit. Elsőként a Tiszalúcért Hűség Díjat vette át Fónagy László és Kiss István ,ezt a Tiszalúc Közegészségügyi Díj átadása követett Dr. Kupás-Talán Julianna és Pocsai Lászlóné részére.  

Csordás László alpolgármester elmondta, hogy javaslata alapján 2023. év a „Kultúra és a Sport Éve” a településen, és az egész évben zajló TiszalúcON program méltó zárása volt, hogy a kitüntetettek között e területeken kiemelkedő érdemeket nyújtó helyieket is díjazta az önkormányzat. 2023. évben Testnevelési és Sport Díjat Macsó Lili kiváló sportoló kapta. A Közművelődési Díjat a nagy múltú Messzilátó Kulturális Egyesület részére, valamint Czikora János címzetes igazgatónak adományozta az önkormányzat a több mint fél évszádos kulturális és művészeti tevékenysége elismeréseképpen. Az eseményen jelen volt Mátyás Edina, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója, aki elmondta, hogy mindig nagy öröm számára, amikor egy település kiemelt figyelmet fordít a helyi közművelődési élet segítésére. A díjakat Siri Norbert polgármester Csordás László alpolgármesterrel és a képviselő testület tagjaival adta át. 

A kitüntetések átadását követően és az ünnepi alkalom zárásaként bejglivel, forralt borral és teával vendégelték meg a résztvevőket a már hagyományossá vált Mindenki Karácsonyán Tiszalúcon.          

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában