Karácsony

2023.12.14. 20:30

Kiskarácsony, nagykarácsony – már lehet fenyőfát vásárolni - Fotók!

Miskolc számos pontján lehet már vásárolni fenyőfát.

Tiszlavicz Luca

Fotó: Bujdos Tibor

Tömzsi, gömbölyű, vékony, magas, alacsony, cukorsüveg, háromszög alakú, sűrű, szelős, luc, nordmann, ezüst – sorolhatjuk a fenyők fajtáját, méretét, mint Gombóc Artúr a csokoládé típusait. Már elkezdődött a fenyőfa árusítás Miskolcon. A vásárlók több helyszínen is megtekinthetik a karácsonyfának valót.

Jobban formázható

A hagyományos luc és ezüst fenyők, amelyeknek régen nagy sikere volt, illetve a nordmann fák találhatóak meg nálunk, amely irányba tolódott az elmúlt évek alatt a piac

 - mondta Hajnal Sándor fenyőfaárus. Hozzátette, ennek egy nagyon egyszerű magyarázata az, hogy a nordmann fák szépen formázhatók már egészen kiskoruktól, klasszikus karácsonyfa formát lehet belőle kialakítani. Bár lassabban nőnek, azonban nagyon hálás a fogyasztók irányába is, hiszen kevésbé hullik - mondta az eladó.

 

Szobafenyőtől a több méteresig

Akárcsak az elmúlt évek alatt, idén is számos méretben találhatóak náluk fák. Az egy métereseket általában az idősebbek, a nyugdíjasok viszik, valamint azok, akik elutaznak és jelképesen legyen a házban, vagy a sírokhoz is szoktak vinni belőlük. Emellett pedig egészen a hat méteresig, a templomokba való fákból is tudnak választani a vásárlók.

Igyekszünk minden vásárló igényének megfelelni az árakban is természetesen, hiszen nem turkálunk a vevőink pénztárcájában, nem tudhatjuk, ki mennyit tud rászánni

 - emelte ki a fenyőárus.

A kisebb méretűek akár már 5-6 ezer forintól is megvehetők, de egészen 60-70 ezer forintig tudnak fát kínálni, mérettől és fajtától függően.

A legtöbb helyen egészen december 24-ig lehet fenyőfát vásárolni, de nem érdemes addig várni annak, aki válogatni szeretne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában