Karácsonyi ajándékok

2023.12.21. 14:00

Volt aki kabátot, más hajgöndörítőt kért a saját „angyalkájától” (fotókkal)

Miskolc - „Karácsonyi angyalok” támogatásából érkeztek ajándékok a látássérült gyerekekhez.

Nagy-Hankó Krisztina

Sok-sok ajándék várta a gyerekeket a fa alatt

Fotó: Nagy-Hankó Krisztina

Már harmadik éve, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola és Alapítvány karácsonyi ajándékot ad látássérült és rászoruló gyerekeknek. 

Évről-évre egyre több csomag érkezik a karácsonyfa alá. Az első évben 50 gyerek örülhetett, tavaly 64, ebben az évben 86 gyermeknek tudtak örömet szerezni. 

Idén már új helyszínen, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Deák Ferenc utcai székhelyén rendezték meg a karácsonyi ajándékozást csütörtökön, melyen az alapítvány vakvezető kutyái is részt vettek.

Villámgyorsan találtak adományozókat

Több mint egy évtizede segítik vakvezető kutyák kiképzésével a látássérült emberek életét. Az évek során rengeteg segítséget kaptak elkötelezett adományozóiktól és önkénteseiktől. A vármegyében élő 86 gyereket rehabilitációs szakemberek és családsegítő munkatársak közreműködésével választották ki. A kezdeményezés december elején indult közösségi oldalunkon, és minden gyermek hihetetlenül hamar „angyalkára” talált. A meghirdetés első napján két óra, a másodikon már csak egy óra kellett ahhoz, hogy minden gyermek kívánsága teljesülhessen - mondta Balogh Ádám, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola és Alapítvány pszichológusa és a rendezvény ötletadó szervezője. Hozzátette: most csak néhányan vannak itt közülük, az utazás, betegségek vagy egyéb hátráltató ok miatt nem tudtak eljönni valamennyien, de a többieknek is eljuttatják vagy már el is juttatták a meglepetéseket.

Nem csak látássérültek

Az ajándékok nagy része játék és édesség, de vannak köztük ruhák, használati tárgyak, például hajgöndörítő, hajvágó vagy épp tortakészítő eszköz – tudatta az ötletgazda. A támogatók, az önkéntesek, akik „angyalkának” jelentkeztek, nagyon lelkesek és sok új adományozó is jelentkezett ebben az évben. Voltak, akik idén lemaradtak a lehetőségről, de azt kérték, hogy már most írják fel őket a jövő évi ajándékozásra – hangsúlyozta Balogh Ádám. A gyerekek többsége látássérült, de most is vannak olyanok, akik hátrányos helyzetűek, vagy a jelenlegi helyzetben nincs mód arra, hogy ajándékot kapjanak karácsonykor. Továbbá olyan családok gyermekeit is meglepték, akik egészségesek, de a szüleik látássérültek.

Megkapták, amit kértek

Minden gyermek karácsonyi kívánsága teljesült, mindenki azt kapta, amit szeretett volna

– emelte ki a pszichológus. Előkerült a szépen becsomagolt dobozokból kabát, Lego, édesség és plüss játék is, a gyerekek pedig őszinte örömmel fogadták, nagyon boldogok voltak. Az ünnepi alkalommal az alapítvány munkatársai vendégül is látták a gyerekeket, finom házi sütemény, tea és üdítő várta őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában