Annó

2023.12.28. 14:30

Ideje lenne most már valamit kezdeni az edelényi kastéllyal

Miről írt a megyei napilap 40 éve? Az Észak-Magyarország 1983. december 29-i számában olvastuk: csak kívülről lehet gyönyörködni a megye egyik legszebb műemlék épületében.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

A főépület belső termeiben mind ez idáig nem sikerült kialakítani bemutatót, látványosságot, ezért csupán körbejárva csodálhatják a műemléket az érdeklődők. A Coburg (akkori írásmóddal: Kóburg) kastély hasznosítására sok elképzelés született már, de ezek elsősorban anyagiak miatt nem váltak valóra – emlékeztetett a megyei napilap.

„Hivatalok, lakások kaptak helyet termeiben, semmiképpen sem illően az ilyen rangos, értékes műemlékhez. Az egyik elképzelés szerint ez a kastély is alkalmas lenne fogadónak, vendéglátó egységnek, a szükséges beruházások elvégzése után. 

A kastély egyébként, legalábbis nagyobb része, hamarosan megüresedik. Ismét időszerű a tervezgetés a megfelelő hasznosításról” – idézzük a negyven évvel ezelőtti cikkből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában