Annó

2023.12.22. 14:30

Fekete vasárnap lett az aranyvasárnapból

Miről írt a megyei napilap 20 éve? Az Észak-Magyarország 2003. december 22-i számában olvastuk: a kereskedők attól tartottak, még az áruba fektetett tőke sem térül meg. A túlkínálatból leginkább az olcsó terméket választották a vevők.

Boon.hu

Karácsonyi kínálat

Fotó: MW

Az arany helyett a fekete jelzővel illették a karácsonyt megelőző utolsó vasárnapot az Észak-Magyarország által megkérdezett kereskedők. 

„Minden év rosszabb, mint az előző” - jegyezte meg például az egyik sátras árus Miskolc belvárosában. „Nagyon rossz a forgalom, nem erre számítottunk” - jelentette ki az egyik minőségi ruházatot kínáló bolt eladója. Az üzlet pangott az ürességtől ezen az aranyvasárnapon, amit a boltos szerint az olcsó ruhákat kínáló üzleteknek „köszönhetnek”. „Nagy a választék, kevés a pénz.”

Nagyon sokan keresték fel ugyanakkor a bevásárlóközpontokat, a kasszák előtt kígyózó sorokban várakozók elsősorban élelmiszerre költöttek – jegyezte meg az Észak-Magyarország tudósítója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában