Annó

2023.12.25. 12:30

Én a tied, te az enyém

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1963. december 28-i számában karácsonyi összegzést készített. Például arról, hogy hányan mondták ki a boldogító igent ezen az ünnepen.

Boon.hu

Szép számmal tartogatták az esküvőjüket karácsonyra

Fotó: Shutterstock, BOON

„Véget, ért a háromnapos ünnep, s bár a rossz időjárás, a fullasztó köd, az ólmos eső némileg rontotta a karácsonyi hangulatot, a legtöbb otthonban mégis jóleső, megérdemelt pihenéssel, szórakozással telt el ez a háromszor 24 óra” – adott keretet a tényeknek a megyei napilap.

Majd megtudhattuk: Miskolcon száznegyvennégy ember, azaz hetvenkét fiatal pár kapcsolta össze a karácsonyi ünnepeket egybekelésük napjával. Érdekessége az esküvőknek, hogy legtöbbjük, sokkal nagyobb százalékban, mint más alkalmakkor, első házasság volt. A harmadik kerület anyakönyvvezetőjének pedig az tűnt fel - s ezt örömmel állapította meg -, hogy nem volt 20-25 évnél fiatalabb házasuló. 
Sok virágot vettünk karácsonyra. December 24-én Miskolcon négy virágüzlet tartott nyitva. Hatalmas forgalmat bonyolítottak 1e. Sokkal több virágot, szobanövényt adtak el, mint egyébként, vasárnapi nyitvatartáskor. Szépen fogyott az azálea, pedig „az ára is elég szép volt: nyolcvan forint”. Eladtak sok cikláment, különböző szobanövényeket, s vágott szegfűt garmadával. Keresett cikk volt a fenyőgallyakból összeállított „mű karácsonyfa”. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában