Tudta?

2023.12.24. 08:30

Az utolsó pillanatban is lehet még karácsonyfát venni

Miskolc - Bár már csak azok maradnak a kínálatban, amit senki nem vitt el, de többen gondolják úgy, hogy mindegy, milyen fát vesznek.

Répássy Olívia

Lepeták Attila és a karácsoyfa

Fotó: Bujdos Tibor

Van, aki a karácsony minden apró elemét gondosan kiválasztja, másnak meg nem ez a prioritás. Így van ez a karácsonyfa kiválasztásával. A Nordmann- és az ezüstfenyő minden ága gyönyörűen tele van tűlevéllel, míg a lucfenyő belseje és alja általában csupasz, mintha már száradna el, nem beszélve arról, hogy ez utóbbinak sokkal hamarabb lepereg az összes tűlevelet, mint a másik kettőnek. Egy olyan tulajdonsága azonban van, ami a másik kettőnek nincsen: illatos. A karácsonyi hangulathoz pedig bizony hozzátartozik az illatélmény, mint a mézes süteményeké, úgy a fenyőé is. 

Szakértelemmel kiválasztva 

A Szentpéteri kapui nagyáruház parkolójában már tíz éve árul fenyőfát Lepeták Attila. Azt mondja, nehéz volt leszoktatni az embereket arról, hogy alkudozzanak az áron vagy hogy utolsó pillanatos vásárlóként kedvezményre számítsanak.

Családi vállalkozásunkban fontosnak tartjuk, hogy magas minőséget képviseljünk, ezért dán termelőtől nagy tételben hozunk Miskolcra, Nyíregyházára és Debrecenbe Nordmann-fenyőfákat, amiket egyedileg válogatunk össze a külföldi cégnél. Ott nagyon szépek és arányosak a növények, mert kiváló klíma, talaj és szakértelem segíti növekedésüket

– mondta. 

24-én még vásárolhatóak 

A kereskedő azt tapasztalja, hogy a szép Nordmann-fenyőfák hamarabb elkelnek, mint a lucfenyők, amiket Zalából hoznak. "Ezekből már most is csak mintegy húsz darab van, míg a másik fajták ott sorakoznak még eladásra várva – mutatta. – Akik az utolsó pillanatban szeretik kiválasztani a karácsonyfát, azok elviszik az olcsóbb és egyszerűbb lucokat is, amiket ugyanúgy díjmentesen becsomagolunk és talpba vágunk, mint a Nordmann-fenyőinket" – mondta, majd hozzátette, míg nyitva tart a nagyáruház, délig, addig ők is maradnak. 

Ajánlották nekik 

Temesi Lászlóék eddig mindig a Búza téren vásárolták meg a karácsonyfának valót, most először szakítottak a hagyománnyal. "Ismerőseink ajánlották nekünk ezt a kereskedést, mert itt gyönyörű fákat láttak, és tényleg. Úgyhogy most mi is idejöttünk, és kiválasztottunk egy kétmétereset. Általában ilyen nagy vagy még nagyobb fát szoktunk venni. Gyakorlottan a talpat is magammal hozom, hogy otthon már ne kelljen belevágnom a törzset" – mondta. 

Végül mindegy, milyen fa díszíti majd otthonunkat, ha megadja azt a békés karácsonyi hangulatot, amit mindenkinek szívből kíván szerkesztőségünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában