Annó

2023.12.26. 15:45

Az ilyen rendőr minden autós álma

Miről írt a megyei napilap 30 éve? Az Észak-Magyarország 1993. december 28-i számában olvastuk: jónak mondható évet készültek zárni, hiszen kevesebb volt a baleset, mint korábban. A rendőrök ajándékutalvánnyal jutalmaztak.

Boon.hu

Közúti ellenőrzés

Fotó: MW

Országos szinten mintegy húsz százalékkal csökkent a balesetek száma – írta meg 1993 vége felé közeledve az újság. Sok száz áldozattal, több ezer sérülttel kevesebbet regisztráltak, mint 1992-ben. A megyei kimutatásban is kevesebb káresemény szerepelt. Kevesebben lelték halálukat a közutakon: egy évvel korábban 93, ebben az esztendőben 78 halálos áldozatról számolt be a megyei rendőrség. Az adatokat ismertetve nem mulasztották el a lehetőséget, hogy jó időben felhívják rá a figyelmet: szilveszterkor se üljenek volán mögé, akik alkoholt fogyasztottak.

Érdekes szokást rögzített ebből az esztendőből az írás: a rendőrök, ha valakinél mindent rendben találtak a közúti ellenőrzéskor, 300 forintos utalványt adhattak az autósoknak, akik ezeket az utalványokat a Magyar Autóklub műszaki állomásain válthatták be, például fényszóró-beállításra, fékhatás- vagy éppen kipufogógáz-mérésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában