Annó

2023.12.26. 12:37

A karácsony, amikor eltűnt Rejtő Jenő humora

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1963. december 28-i számának írása a televízió ünnepi műsorfolyamát követve elárulta, hogy mi hiányzott belőle.

Boon.hu

A televízió műsora adta a témát hatvan éve az Észak-Magyarországban

Fotó: MW

Szinte percre pontosan követhetjük Benedek Miklós elemzésének köszönhetően, mivel szórakoztatta nézőit hat évtizede karácsonykor a televízió: a három nap alatt huszonnégy óra hosszat volt világos a képernyő, s ez alatt az idő alatt a legváltozatosabb műsorokat nézhette a Magyar Televízió 450 ezernél több előfizetője és családi, baráti köre. 

Kiemelkedett a kínálatból A ceruza művésze című, Reich Károly Kossuth-dijas grafikust bemutató adás, és megdolgoztatta a nevetőizmokat Stan és Pan sok új kalandja. Férjhezmenni tilos! címmel született Rejtő Jenő regényéből Kellér Dezső írói és Zsurzs Éva rendezői közreműködésével másfél órás tévéjáték. Sajnálatos, hogy éppen az hiányzott belőle, amire pedig anyira várt a közösnég: Rejtő Jenő humora, egyedi hangja. 

Sokféle igényt igyekezett a szolgáltató sokféle műsorral kielégíteni a három nap alatt - változó sikerrel - jegyezte meg a kritikus, hozzátéve: a sokrétű műsorszerkesztésért dicséret, elismerés jár, de két kérdést mégis fel kell tenni: miért nem láttunk közvetítést a parlamenti ifjúsági fenyőfaünnepségekről, és mivel magyarázható a televízió műsorában az ismétlés-dömping? „Az elmúlt hetekben azt hittük, hogy az ünnepi készülődés miatt ismételtek oly gyakran, mintegy erőt gyűjtve az ünnepre. Nos, ismétlésekkel találkoztunk az ünnepi műsorban is. Nem lehelne csökkenteni, ezek számát? Különben lassanként nem lesz mit ismételni!” - emeljük ki az egykori újságcikkből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában