Fejlesztés

2023.11.18. 16:30

Ezeket helyezik ki városszerte Miskolcon

Miskolc - A Zöld és Gondozott Miskolc Program részeként hamarosan kihelyezik majd a közterületekre, szerte a városban.

Több városrészt is érint fejlesztés, például a népkertbe is jut az új padokból, biciklitárolókból

Fotó: ÉM

Vadonatúj utcabútorok érkeztek a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-hez; a padokat, kerékpártárolókat és hulladékgyűjtőket a Zöld és Gondozott Miskolc Program részeként hamarosan kihelyezik majd a közterületekre, szerte a városban – tudatta az önkormányzat. 

A programban összesen mintegy 900 millió forintot fordít a város zöldítésre, a már meglévő zöld területek karbantartására, fejlesztésére és revitalizációjára, utcabútorok, hulladékgyűjtők és kerékpártárolók beszerzésére. A tervek szerint csaknem 160 új padot helyeznek ki, jut belőle a Széchenyi utcára, a Szent István térre, az Erzsébet térre, a Hősök terére, a Vörösmarty térre, a Mancs térre és a Szinva teraszra, valamint a népkertbe, ahol új asztalok is helyet kapnak majd.

Biciklitárolókból összesen csaknem 80 darabbal gazdagodik majd Miskolc városa, ezeket ugyancsak a Széchenyi utcán, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, a Szinva teraszon, a Vörösmarty téren és a népkertben vehetik majd igénybe a kerékpárosok. Régi problémát orvosol a város azzal a száznál is több új közterületi hulladékgyűjtővel, amelyek a Széchenyi utcán, a Szent István téren, az Erzsébet téren, a Hősök terén, a Vörösmarty téren, a Népkertben, az Európa téren, a Kazinczy utcán, a Szinva teraszon és az ott lévő buszmegállóban kapnak majd helyet. 

Nem marad ki a fejlesztésből Miskolctapolca sem: a Gondozott és Zöld Miskolc programban ott 15 új hulladékgyűjtőt és 4 új kerékpártárolót helyeznek el. Mint írták, Miskolc városa okosan és takarékosan költötte el az előző ciklusban megnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati forrásokat, ennek köszönhetően fordíthat most 900 millió forintot több lépcsőben zöldítésre, parkosításra, a közterületek rendezésére, rendbe tételére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában