Rend

2023.11.22. 13:00

Tiszaújvárosban - állítják - felkészülten várják a telet

Bár a meteorológusok egyelőre csak találgatnak, ám ha mégis zord hónapjaink lennének, a Tiszaújváros karbantartó járművei biztosan felkészültek a télre.

Boon.hu

Készen áll a géppark

Forrás: tiszaujvaros.hu

Az idei gépszemlén mindent rendben találtak a szakemberek - írja a tiszaujvaros.hu. Nyolc jármű vethető be síkosság-mentesítésre és hóeltakarításra Tiszaújvárosban. A szélesebb utak a nagy MAN, a járdák, kerékpárutak, terek csúszásmentesítését a Multicar gépek végzik majd, a kistraktorok pedig a szűk utcákat teszik járhatóvá.  

- Minden járművet felújítottunk, műszakilag ellenőriztünk valamint hóekével és síkosság-mentesítő adapterrel szereltünk fel - nyilatkozta Krajnyák László, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.  

- Minden héten 24 fő vethető be kézi és gépi tisztításra. Ha odafigyelünk, és megfelelően éberek vagyunk, nem lep meg minket a tél. Tiszaújváros felkészült! A városban több mint 400 ezer négyzetméter útfelületet kell a jégtől, hótól megtisztítani.

Vonulási rend is van 

- A munkagépek a rendőrség, tűzoltóság, mentők, rendelőintézet és iskolák környékén kezdik a síkosság-mentesítést. Ezt követően jön a Szent István út, a kisebb utcák a kertvárosi, szederkényi és a Tisza-parti utak - magyarázta a vonulási sorrendet Molnár István alpolgármester. Jó hír, hogy az utak szórásához használt só ára idén csökkent a tavalyihoz képest, ráadásul a szóráshoz szükséges anyagokból még tartalék is maradt a Városgazdánál. Jelenleg 114 tonna só van a raktárakban, de hogy pontosan mennyire lesz majd szükség, ez az időjárástól függ. Ha zord telünk lesz, további 100-110 tonnát biztosan beszerez majd a cég a város megfelelő síkosság-mentesítéséhez. Idén várhatóan 50 köbméter fűrészporra, több ezer kilogramm kalcium-klorid kristályra és Zeokal csúszásmentesítő szóróanyagra lesz szükség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában