Értéktermő

2023.11.13. 14:47

Tehetséggondozó programok Miskolcon

Miskolc - A Református EGYMI Országos Értéktermő Tehetségközpontjának munkatársai minden évben több pályázati program megvalósításán dolgoznak a tehetséges gyermekek érdekében.

Trézsiné Tomkó Anikó Piroska óvodapedagógus ízelítőt adott a gyermektánc gazdagító műhelyben folyó sokrétű munkából a Jókai ovisokkal.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának felhívására is jelentkezést nyújtott be a lelkes csapat. Az EKCP-KP-1-2023-1-000189. számú pályázat 2023. november 10. és 11-én Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.

Az 1. napon a Jókai Mór Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda biztosította a tökéletes helyszínt a találkozóra.

Beszterczey Andrásné, a Református Egységes Gyógypedagógiai Intézmény igazgató helyettese megtisztelte jelenlétével az eseményt és az áhítatot követően kedves szavakkal köszöntette a megjelent szakembereket.

Plaszkóné Ferkovics Karolina, a Református EGYMI Országos Értéktermő Tehetségközpontjának vezetője tartott egy rövid tájékoztatót az Értéktermő szerteágazó feladatairól, az egész országban egyedülálló, komplex munkájáról. A figyelemreméltó adatok közül néhány: 6822 szűrést végzett 15 koordinátor 94 református partnerintézményben idén ősszel. Országosan 580 gazdagító műhely indult el 411 pedagógus vezetésével.

Ezt követően – mint „házigazda” - Csirmaz Marianna Ildikó óvodavezető szólalt fel, aki hiteles narrátora volt a Jókai Református Óvoda több évtizedes múltra visszatekintő történetének.

Almásiné Tar Gabriella óvodai lelkipásztor nélkülözhetetlen Igei üzenettel táplálta a jelenlévők lelkét.

Trézsiné Tomkó Anikó Piroska óvodapedagógus tartalmas, színes ízelítőt adott a gyermektánc gazdagító műhelyben folyó sokrétű munkából a Jókai ovisokkal. A gyermekek lelkesen, őszinte mosollyal az arcukon énekeltek, táncoltak, illetve vettek részt a népi játékokban.

Utánuk a vizuális gazdagítóba járó gyerkőcök mutatták meg, hogyan dolgoznak együtt vezetőjükkel, Rózsahegyi Eszter óvónővel. Csodaszép Márton-napi lámpást készítettek közösen.

A bemutatókat követően érdekes és értékes műhelymegbeszélésre került sor, amin minden résztvevő elmondhatta benyomásait, érzéseit, szakmai tapasztalatait.

Szeretetvendégség zárta a programot

A pályázat 2. napja a Jókai Mór Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda fenntartójának, a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközségnek a segítségével valósult meg. A gyülekezeti teremben kényelmesen elfértek a Márton püspök történetével ismerkedő gyermekek és a tehetséggondozásról érdeklődő szüleik egyaránt. A családias hangvételű programon interaktív módon történt az információk átadása. A projekt közös kézműves foglalkozás, majd szeretetvendégség zárta.

Hálásak vagyunk minden szereplőnek, a programon résztvevőnek, de mindenekelőtt Istennek, hogy megvalósulhatott mindez és gyarapodhattunk tudásban és szeretetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában