Quilling

2023.11.15. 08:00

Őszi-téli kulturális események Kékeden

Januárban hagyományőrző disznótort, farsangi bált és februárban Valentin napi bál megszervezését tervezik.

Boon.hu

Forrás: Kéked PH

Az őszre tervezett események közül november másodikán két jól sikerült kulturális programot sikerült megvalósítani Kékeden - mondta el Maczega Mártonné közművelődési szakember. Kora délután a Nemzeti Művelődési Intézet által harmadik alkalommal indított szakkörök közül, mi a quilling szakkört választottuk és indítottuk el.

Egyedi eszközök

– Az elején meglepődtünk a szükséges számos quilling eszköztől (egyedi, speciális quilling tollak, csipesz, fésű, hullámosítók, tekerők, sodrók, sablonok, formák), melyek nagyban segítik műveink megvalósítását. Sokan, köztük mi sem tudtuk mi is ez a quilling technika, magyarul nevezhetjük papírcsík technikának is. A történelemben régre nyúlik vissza az eredete. A második foglalkozáson vagyunk túl, végre kezdjük megérteni, begyakorolni és elfogadni ezt a technikát, valóban érdekes és szép alakzatokat, képeket lehet alkotni. Az első foglalkozáson a fa, a másodiknál mandala készítése volt a feladatunk, amit sikeresen, saját kreativitásunkat belecsempészve oldottunk meg – ismertette a szakember. 

– A Happy Halloween Kéked című eseményt nem tudtuk október 31-én megtartani, ezért pár nappal később, november 2-án, és nem éjszaka, hanem késő délutáni kezdéssel a faluház udvarán rendeztük meg. Ha amerikaiak lennénk, nem lenne kérdés, hogy milyen programot találjunk ki Halloweenre – jelezte Maczega Márton polgármester. – Mi a trick or treat (ez szabad fordításban Csokit vagy csínt), azaz csokigyűjtésre invitáltuk a gyerekeket és nem maradt el a finomságok osztogatása, ezért bennünket nem tréfáltak meg. Egy kis halloween zenével színesítettük rendezvényünket, amire a legkisebb gyerekek táncoltak és élvezték a kivilágított díszítéseket és töklámpásokat. Nagyon jó hangulatban telt el ez a kis idő, és boldogan mentek haza a gyerekek a csokoládékkal és cukorkákkal. A polgármester az elkövetkezendő rendezvények terveiről is beszámolt. Az őszi rendezvények után már készülünk a téli programok megvalósítására. Az Adventi első gyertyagyújtását követően Mikulásnapi ünnepségünket a közösségi színtér nagytermében, december 8-án tervezzük megrendezni. A továbbiakban januárban hagyományőrző disznótort, farsangi bált a gyerekeknek és februárban Valentin napi bál megszervezését tervezzük – ismertette a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában