Gyűlés

2023.11.22. 20:52

Miskolcon kampányolt az Árnyékkormány

Oktatási programbemutató rendezvényt tartott az Árnyékkormány Miskolcon – szerény érdeklődés mellett.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

„Szociáldemokratának lenni azt is jelenti, hogy nem vagyunk hajlandóak beletörődni az igazságtalanságba és a társadalmi egyenlőtlenségekbe. Van egyetlen egy olyan terület, ahol minden ember megszabadulhat azoktól a béklyóktól, ahová a társadalom gazdasági helyzete köti: ez az oktatás” – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök. - „Ez az egyetlen olyan biztonságos hely, alrendszer, vagy ágazat, ahol mindegy, hogy a szüleink szegények, vagy gazdagok, diplomások, vagy sem és hogy az országon belül hol és milyen településen élnek. Az iskolapadban azok lehetünk, ami bennünk van, amire képesek vagyunk és aki lenni akarunk. Egyedül ott, ki tudjuk irtani az alapvető különbséget a lehetőségek és esélyek között. Szociáldemokrataként az oktatás a legfontosabb terület ahhoz, hogy igazságos országot tudjunk teremteni” – hangsúlyozta. 

Nem kellett "megverekedni" a helyekért
Fotó: Olvasónk

„Tudjuk mindannyian, hogy mennyi kezdeményezés született itt, amely országossá nőtte ki magát. Miskolcról indult Budapestre a tudásmenet, innen indult a kockás inges tüntetés, itt készült a Herman-os levél és ebből nőtt ki a Tanítanék! mozgalom” - sorolta Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője, miskolci polgármester-jelölt. „Miskolc változásra vágyik, tudás alapú oktatásra van szükség, ahol esélyegyenlőség jár a diákoknak és versenyképes tudásra tesznek szert. Ahol szabad gondolkodókat nevelnek és a pedagógusokat nem elüldözik, hanem megbecsülik. Olyan Miskolcra vágyunk, ahol eljutunk ötről a hatra, majd a hétre” – húzta alá.

Az Ady Endre Művelődési Házban tartott rendezvény nem nevezhető teltházasnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában